Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

Stationsweg 27
Wapenveld, GE, 8191 AG

038-4478997

Niet alleen voor oogzorg, optometrie en uw oren, maar ook voor de nieuwste mode bent u bij ons aan het juiste adres. Kamphuis horen en zien heeft voor u een uitgebreide selectie monturen van de mooiste & meest vooraanstaande merken.

header_optometrie.jpg

Optometrie

De optometrist is niet alleen opgeleid om een bril aan te meten, maar kan ook beoordelen of uw ogen nog gezond zijn. Als een bril, of contactlenzen, niet meer voldoende helpt, zal de optometrist verder kijken en uitzoeken waarom u minder goed bent gaan zien.

OPTOMETRIE

Wat is een optometrist?

De optometrist is niet alleen opgeleid om een bril aan te meten, maar kan ook beoordelen of uw ogen nog gezond zijn. Als een bril, of contactlenzen, niet meer voldoende helpt, zal de optometrist verder kijken en uitzoeken waarom u minder goed bent gaan zien. Ook bent u bij de optometrist aan het goede adres als er aandoeningen bij uzelf aanwezig zijn of in de familie voorkomen. De optometrist kan uw ogen medisch onderzoeken en problemen tijdig signaleren. 

Waarom een optometrist?

De optometrist is het eerste aanspreekpunt voor de gezondheid van uw ogen. Het is makkelijk toegankelijk, want u kunt er zonder verwijsbrief naartoe. De optometrist kan uw kijkklachten beoordelen en u adviseren of een verwijzing naar de oogarts nodig is. 

Wat is het verschil tussen een opticien en een optometrist?

Een opticien kan brillen aanmeten, maar een optometrist kan de gezondheid van de ogen onderzoeken en oogaandoeningen opsporen. 


WELKE ONDERZOEKEN KAN
EEN OPTOMETRIST DOEN?

  • Een volledig optometrie onderzoek (o.a. oogmeting, samenwerking tussen de ogen, oogdrukmeting, netvliescontrole)
  • Glaucoomscreening (oogdruk)
  • Cyclometing bij kinderen vanaf 8 jaar (pupilverwijding d.m.v. druppels)
  • Droge ogen controle
  • Netvliescontrole

Maakt u een afspraak voor een oogonderzoek? Houd er rekening mee dat de pupillen gedruppeld (wijde pupil) kunnen worden, wat kan leiden tot tijdelijk wazig zicht. Ook kunnen uw ogen tijdelijk gevoeliger zijn voor licht. Komt u daarom niet zelf met de auto en neem een zonnebril mee.

WETTELIJK ERKEND

Het beroep optometrie is sinds 2000 wettelijk erkend en daarmee is de optometrist erkend als professional in de gezondheidszorg.

Onze optometrist is lid van de OVN (Optometristen Vereniging Nederland), volgt na- en bijscholing en is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van de OVN: www.optometrie.nl 

Er zijn kosten verbonden aan een optometrisch onderzoek. Heeft u hier vragen over neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.